Web Designer - Vlad Bucur

29 decembrie 2016

Intr-o zi vei spune ca Vlad Bucur a avut noroc sau ca a fost nascut in zodia potrivita. De fapt, Vlad isi ia rucsacul, laptopul si incarcatorul si parcurge 6 ore dus-intors din Craiova pentru a-si urma propriile visuri. Ramane noaptea la un prieten, iar dimineata urmeaza cursurile de web design, acumuland noi cunostinte tehnice si dezvoltand gandirea creativa, generatoare de solutii.

Vlad este un erou fata de el insusi. Ar putea exista suficient de multe lucruri pentru a ramane acasa, insa doua motive il pun in miscare: curajul si determinarea de a-si trai viata dupa propriile reguli. Avem acces la o piata globala, beneficiem de una dintre cele mai bune viteze de Internet si putem dezvolta produse si servicii de care sa fim mandri.

Utilizand cunostintele, spiritul antreprenorial si viziunea asupra lumii, stie ca poate dezvolta din Romania o companie cu servicii web adresate la nivel global.

Colegul pe care il doresi in echipa ta
Daca esti frontend sau backend developer vei gasi in paginile lui Vlad un cod comentat si identat pentru a putea lucra impreuna cat mai usor. Te vor ajuta conceperea logica a site-ului in sectiuni delimitate si comentate la inceput si sfarsit.

De la realizarea paginilor de tip landing page, site-urilor de tip one page si site-urilor complexe, Vlad utilizeaza cel mai popular framework frontend din 2017: Boostrap, ce contine elemente predefinite de HTML, CSS si JavaScript.

Iata mai jos cum arata codul scris de el intr-un mod eficient si care permite dezvoltarea rapida:
Cod HTML5 comentat si identat
Aceasta modalitate de lucru recunoscuta intre cele mai bune practici, permite dezvoltarea proiectelor web mult mai rapid, adaptarea pe diverse dispozitive de la mobil la desktop si redarea corecta in diferite browsere.

Pentru ca tot ceea ce conteaza sunt rezultatele iar modul de lucru eficient poate scadea durata de realizare a unui website cu pana la 70%.

Incarcarea rapida a site-urilor
Probabil ai intalnit un site care se incarca greu, in fapt 70% dintre utilizatori intalnesc site-uri care se incarca greu. 40% dintre utilizatori abandoneaza un site care se incarca in mai mult de 2 secunde, iar 1 secunda intarziere genereaza cu 7% rata de convesie mai mica (kissmetrics.com). Daca ai deja o afacere online si iti doresti clienti cat mai fericiti acesta este un obiectiv principal.

Comprimare CSS - dupa ce proiectul obtine imaginea finala dorita, codul css este comprimat pentru a micsora dimensiunea lui in KB. Iata cum arata codul pe care l-a comprimat:
Cod CSS3 comprimat
Comprimare imagini - viteza unui site creste considerabil atunci cand imaginile sunt redimensionate si comprimate. Redimensionarea se refera la procesul de micsorare a dimensiunilor latime si lungime. Comprimarea se refera la eliminarea datelor stocate in fotografie precum marca aparatului foto utilizat, ISO si alte date de care in mod normal nu avem nevoie (insa site-uri precum flickr.com afiseaza aceste date) si optimizarea calitatii.

Iata compresia imaginilor si mentinerea intre 50 si 90KB pentru imaginile mari utilizate in carousel, obtinand o scadere cu aproximativ 70% fata de original:
Comprimare imagini Pentru masurarea si obtinerea unui scor cat mai bun se utilizeaza Google Page Speed Insights.

SEO si promovare online
Dupa realizarea site-ului sunt necesare promovarea si optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare, iar Vlad poate continua si cu aceste lucruri. Site-ul web reprezinta un mjiloc prin care se obtin rezultatele dorite.

Search Engine Optimisation - prescurtat SEO reprezinta strategia de lunga durata si te ajuta sa apari mai sus in rezultatele Google. Se imparte in SEO OnSite si se refera la optimizarea codului, arhitectura si continutul site-ului si SEO OffSite - modalitatile de obtinere naturala a link-urilor catre site (backlinks).

Dupa realizarea unui website, pentru a obtine rezultate in cel mai scurt timp (astazi) se realizeaza campanii de promovare preponderent prin Facebook si Google AdWords.

Facebook si Google sunt canale de promovare cu particularitati diferite, fiind eficiente in functie de produsele serviciile promovate si segmentul de utilizatori. Se realizeaza conturile necesare, setarea campaniilor, compunerea anunturilor, stabilirea segmentului de potentiali clienti, stabilirea bugetului, inceperea campaniei, masurarea rezultatelor si optimizarea campaniilor.

Portofoliul web
Imagineaza-ti cum este sa inveti lucrand pentru tine, ceea ce iti este de interes in momentul actual si care te ajuta in viata de zi cu zi. Mai mult decat sa inveti cum sa creezi lucruri noi, este sa oferi bucurie si sa ii ajuti pe cei dragi.

Vlad a realizat propriul site pentru Centrul de reparatii electronice din Craiova, pe care il detine in familie. Acest site de tip one page este prezentat si la examenul final, incantand comisia ANC cu proiecte noi si utile.
Site one page Vlad Bucur
Vizualizeaza acest proiect in actiune www.digitalskills.ro/portofolii/46/vlad-bucur
Contacteaza-l pe Vlad pe Facebook sau urmareste site-ul personal vladbucur.com.

Concluzie
Curajul si determinarea iti pot oferi noi solutii. Lucrand constant, eficient si oferind performanta prin ceea ce faci, te poti adresa dincolo de granitele tarii si poti contribui la dezvoltarea societatii.


Aboneaza-te

Aboneaza-te pentru a primi articole, cursuri si reduceri direct in inbox-ul tau

Cursuri web design incepatori: vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web, poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.
Cursuri web design online: proiecte practice si lectii video cu explicatii pas cu pas. Aboneaza-te si urmareste cele mai noi cursuri online.
CURSURI WEB DESIGN ONLINE

HTML5, CSS3, Bootstrap 4

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Bootstrap 4 - curs online pentru incepatori

26 lectii vizuale si exemple ce iti vor arata pas cu pas cum sa lucrezi de la zero utilizand framework-ul Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa realizezi un carousel pentru testimoniale

7 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi si sa controlezi un carousel pentru testimoniale.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa creezi un landing page cu formular

11 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi un landing page utilizand HTML5, CSS3 si Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Curs online Flexbox CSS3 - Ghid complet

Dezvolta layout-uri complexe. 15 lectii vizuale in detaliu pentru fiecare proprietate din spatele modulului CSS Flexbox.

  5/5
Detalii curs online


© 2016-2021 DIGITAL SKILLS SRL
Registrul furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/7082/21.10.2016
Bulevardul Unirii, Nr. 14, Sector 4, Bucuresti R.C.: J40/6400/2016, C.U.I.: 36031733, Capital social 200 RON.
Telefon sau WhatsApp: 0730.664.580