2 tipuri de Landing Page care iti cresc Rata de Conversie

27 august 2016

Sa obtii trafic catre site-ul tau este excelent, dar daca acest trafic nu aduce conversii atunci este inutil. Iata mai jos cele doua tipuri principale de landing page-uri care te vor ajuta sa mentii interesul vizitatorului catre actiune, fie ca trebuie sa completeze un formular cu nume si email sau sa cumpere un produs.

#1. Click Through Landing Pages


Spre deosebire de o pagina web, landing page-ul este centrat pe atingerea unui singur scop si contine elemente de marketing, design si psihologie comportamentala, captand si dirijand actiunea vizitatorului catre obiectivul stabilit.

Intregul scop al paginii click-through este de a "incalzi" vizitatorul prin oferirea de informatii rapide despre oferta ta, dupa care prin intermediul ei, de a merge mai departe catre produsul sau serviciul oferit.

Click Through Landing Page are rolul de a convinge vizitatorul sa dea click catre alta pagina. Acestea sunt folosite in ecommerce funnels si ofera informatii detaliate despre produsul sau serviciile tale cu scopul de a "incalzi" vizitatorul inainte de a lua decizia de cumparare - Unbounce.com.
Sa vedem mai jos cum arata o pagina Click Through: Hello.conversionlab.no/attention-driven-design

Un factor ce deosebeste landing page-ul de tip Click Through de alte pagini web este si faptul ca nu are un formular ci doar un Call To Action.
Un Click Through este util pentru a promova:
  • inregistrare pentru testare gratuita
  • programarea unei vizite, demo, tur
  • cumpararea unui produs


#2. Lead Generation Landing Pages


Lead generation landing pages este utilizat pentru a obtine date despre utilizator, scopul sau fiind acela de a colecta informatii ce vor permite vanzarea unor produse si servicii in viitor.

Lead Gen Landing Pages este utilizat pentru a colecta date despre utilizator: nume, adresa de email si alte informatii relevante. Contine formularul, alaturi de care se afla o descriere a ceea ce utilizatorul primeste in schimbul informatiilor oferite.- Unbounce.com.
Sa vedem mai jos cum arata pagina Lead Generation: Get.unbounce.com/attention-driven-design/ - poate fi observata usor diferenta si scopul comun pentru Click Through si Led Gen.
Cofondator la Unbounce, Oli Gardner a vazut mai multe landing page-uri decat orice persoana de pe planeta, vorbeste la nivel international despre conversii: intersectia intre copywriting, design, interactiune si psihologie.


Ceea ce deosebeste Lead Gen Landing Pages de alte pagini este faptul ca nu exista link-uri de iesire pe pagina. Exista un singur obiectiv si un singur Call to Action.

Atat formularul de contact cat si detaliile de pe pagina sunt realizate cu atentie, fiind capabile sa explice produsul sau serviciile astfel incat vizitatorul sa indeplineasca obiectivul paginii.

Un Lead Generation este util pentru a colecta informatii in schimbul:
  • carti online, studii, alte bunuri educationale sau de marketing
  • inscrierea la newsletter, acces webinarii
  • inregistrarea la evenimente


Concluzie
Landing page-ul te ajuta sa confirmi intentia din reclama promovata, intr-un mod simplu, mentinand intentia vizitatorului si "incalzind" interesul sau catre decizia de cumparare.

Stiai ca: utilizand un video in landing page-ul tau, poti creste rata de conversie cu 86%? (eyeviewdigital.com)


Aboneaza-te

Aboneaza-te pentru a primi articole, cursuri si reduceri direct in inbox-ul tau

Cursuri web design incepatori: vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web, poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.
Cursuri web design online: proiecte practice si lectii video cu explicatii pas cu pas. Aboneaza-te si urmareste cele mai noi cursuri online.
CURSURI WEB DESIGN ONLINE

HTML5, CSS3, Bootstrap 4

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Bootstrap 4 - curs online pentru incepatori

26 lectii vizuale si exemple ce iti vor arata pas cu pas cum sa lucrezi de la zero utilizand framework-ul Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa realizezi un carousel pentru testimoniale

7 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi si sa controlezi un carousel pentru testimoniale.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa creezi un landing page cu formular

11 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi un landing page utilizand HTML5, CSS3 si Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Curs online Flexbox CSS3 - Ghid complet

Dezvolta layout-uri complexe. 15 lectii vizuale in detaliu pentru fiecare proprietate din spatele modulului CSS Flexbox.

  5/5
Detalii curs online


© 2016-2020 DIGITAL SKILLS SRL
Registrul furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/7082/21.10.2016
Bulevardul Unirii, Nr. 14, Sector 4, Bucuresti R.C.: J40/6400/2016, C.U.I.: 36031733, Capital social 200 RON.
Telefon contact: 0730.664.580