2 tipuri de Landing Page care iti cresc Rata de Conversie

27 august 2016

Sa obtii trafic catre site-ul tau este excelent, dar daca acest trafic nu aduce conversii atunci este inutil. Iata mai jos cele doua tipuri principale de landing page-uri care te vor ajuta sa mentii interesul vizitatorului catre actiune, fie ca trebuie sa completeze un formular cu nume si email sau sa cumpere un produs.

#1. Click Through Landing Pages


Spre deosebire de o pagina web, landing page-ul este centrat pe atingerea unui singur scop si contine elemente de marketing, design si psihologie comportamentala, captand si dirijand actiunea vizitatorului catre obiectivul stabilit.

Intregul scop al paginii click-through este de a "incalzi" vizitatorul prin oferirea de informatii rapide despre oferta ta, dupa care prin intermediul ei, de a merge mai departe catre produsul sau serviciul oferit.

Click Through Landing Page are rolul de a convinge vizitatorul sa dea click catre alta pagina. Acestea sunt folosite in ecommerce funnels si ofera informatii detaliate despre produsul sau serviciile tale cu scopul de a "incalzi" vizitatorul inainte de a lua decizia de cumparare - Unbounce.com.
Sa vedem mai jos cum arata o pagina Click Through: Hello.conversionlab.no/attention-driven-design

Un factor ce deosebeste landing page-ul de tip Click Through de alte pagini web este si faptul ca nu are un formular ci doar un Call To Action.
Un Click Through este util pentru a promova:
  • inregistrare pentru testare gratuita
  • programarea unei vizite, demo, tur
  • cumpararea unui produs


#2. Lead Generation Landing Pages


Lead generation landing pages este utilizat pentru a obtine date despre utilizator, scopul sau fiind acela de a colecta informatii ce vor permite vanzarea unor produse si servicii in viitor.

Lead Gen Landing Pages este utilizat pentru a colecta date despre utilizator: nume, adresa de email si alte informatii relevante. Contine formularul, alaturi de care se afla o descriere a ceea ce utilizatorul primeste in schimbul informatiilor oferite.- Unbounce.com.
Sa vedem mai jos cum arata pagina Lead Generation: Get.unbounce.com/attention-driven-design/ - poate fi observata usor diferenta si scopul comun pentru Click Through si Led Gen.
Cofondator la Unbounce, Oli Gardner a vazut mai multe landing page-uri decat orice persoana de pe planeta, vorbeste la nivel international despre conversii: intersectia intre copywriting, design, interactiune si psihologie.


Ceea ce deosebeste Lead Gen Landing Pages de alte pagini este faptul ca nu exista link-uri de iesire pe pagina. Exista un singur obiectiv si un singur Call to Action.

Atat formularul de contact cat si detaliile de pe pagina sunt realizate cu atentie, fiind capabile sa explice produsul sau serviciile astfel incat vizitatorul sa indeplineasca obiectivul paginii.

Un Lead Generation este util pentru a colecta informatii in schimbul:
  • carti online, studii, alte bunuri educationale sau de marketing
  • inscrierea la newsletter, acces webinarii
  • inregistrarea la evenimente


Concluzie
Landing page-ul te ajuta sa confirmi intentia din reclama promovata, intr-un mod simplu, mentinand intentia vizitatorului si "incalzind" interesul sau catre decizia de cumparare.

Stiai ca: utilizand un video in landing page-ul tau, poti creste rata de conversie cu 86%? (eyeviewdigital.com)


Aboneaza-te la noutati

Aboneaza-te pentru a primi articolele direct in inbox-ul tau

Cursuri web design incepatori: vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web, poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.

Cursuri Web Design Acreditate

870 Lei 1100 Lei

Durata 5 saptamani
Invata cum sa realizezi Landing Page-uri, site-uri de tip One Page, site-uri pentru companii si persoane.
Cursuri web design  

© 2016 DIGITAL SKILLS SRL
Registrul furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/7082/21.10.2016
Bulevardul Unirii, Nr. 14, Sector 4, Bucuresti R.C.: J40/6400/2016, C.U.I.: 36031733, Capital social 200 RON. Telefon: 0730.664.580
Acest site foloseste cookies continuarea navigarii implica acceptarea lor Sunt de acord.

Invata cum poti seta $_COOKIES sau $_SESSION cu PHP si incepe cariera ta in programare web.

Vino la cursul de PHP+MySQL+WordPress