Cum sa transferi site-ul tau pe server utilizand clientul de FTP File Zilla

24 octombrie 2016

Dupa ce ai achizitionat un pachet de hosting, poti incepe sa urci fisierele pe server utilizand un client de FTP (File Transfer Protocol). Procesul de transfer al site-ului de pe calculatorul tau pe server, poarta denumirea de incarcare sau publicare.

Cei 4 pasi pentru transferul pe sever

Imediat cum ai inceput lucrul la site poti incepe sa urci fisierele direct pe server. Poti face asta atat pentru siguranta muncii tale, se intampla uneori ca un laptop sa se strice, cat si pentru clientii care pot urmari mai usor progresul facut. Iata cei 4 pasi pe care ii vei parcurge:
  1. Descarcarea si instalarea clientului de FTP FileZilla
  2. Conectarea la server
  3. Selectarea directoarelor unde vom face upload
  4. Transferul propriu-zis


#1. Descarcarea si instalarea clientului de FTP File Zilla
Sunt disponibile mai multe programe gratuite de FTP iar noi vom utiliza File Zilla fiind unul dintre cele mai rapide si usor de utilizat programe. Alte programe de FTP: SmartFTP, coreFTP, winSCP.

Descarcam programul FileZilla accesand urmatorul link
https://filezilla-project.org/download.php
Descarcare program File Zilla
Instalam programul in calculator.

#2. Conectarea la server
Dupa instalare vom accesa programul File Zilla care ne va deschide o fereastra cum este cea de jos, unde vom introduce datele de conectare la server. In coltul din stanga vei vedea o iconita, dam click pe ea pentru a adauga noul nostru cont:
Conectarea la server cu File Zilla

Ne va deschide o fereastra de tip pop-up si vom da New Site
Adaugare cont nou

Acum vom avea posibilitatea de a introduce datele de conectare astfel: la host nume site-ului (www.domeniultau.ro), portul il vom lasa necompletat (in datele de hosting se specifica atunci cand trebuie introdus) Protocol si Encryption raman asa cum sunt setate. La Logon Type vom selecta Normal si vom introduce user si parola contului de FTP.
Adaugare cont nou

#3. Selectarea directorului in care vom face upload
Imediat dupa ce programul se conecteaza si acceseaza informatiile din contul tau de pe sever vei vedea mai multe directoare: cache, etc, logs, mail. Vom cauta directorul public_html iar in acest director vom adauga continutul.

Selectarea directorului unde vom pune continut (Poti accesa acest director adaugand optiunea in Advanced > Default remode directory si inserand public_html)


#4. Transferul
Transferul se realizeaza cu drag and drop, mentinem fereastra deschisa de File Zilla si tragem intreg continutul site-ului in directorul public_html. Se urca directoarele separate (nu folderul site_nou ci continutul acestuia: /css, /images, index.php, contact.php).
Este important sa redenumesti prima pagina a site-ului index.php daca nu ai facut deja acest lucru.

Concluzie
Pentru a adauga continutul site-ului de pe calculatorul tau pe server ai nevoie de un cont de hosting activ si de programul de FTP FileZilla. Descarci si instalezi programul, te conectezi la server, selectezi public_html si adaugi continutul site-ului tau.

Aboneaza-te la noutati

Aboneaza-te pentru a primi articolele direct in inbox-ul tau

Cursuri web design incepatori: vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web, poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.

Cursuri Web Design Acreditate

870 Lei 1100 Lei

Durata 5 saptamani
Invata cum sa realizezi Landing Page-uri, site-uri de tip One Page, site-uri pentru companii si persoane.
Cursuri web design  

© 2016 DIGITAL SKILLS SRL
Registrul furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/7082/21.10.2016
Bulevardul Unirii, Nr. 14, Sector 4, Bucuresti R.C.: J40/6400/2016, C.U.I.: 36031733, Capital social 200 RON. Telefon: 0730.664.580
Acest site foloseste cookies continuarea navigarii implica acceptarea lor Sunt de acord.

Invata cum poti seta $_COOKIES sau $_SESSION cu PHP si incepe cariera ta in programare web.

Vino la cursul de PHP+MySQL+WordPress