Cum sa alegi un Curs de Web Design in 2016

14 august 2016

Mediul online este caracterizat printr-o evolutie accentuata, implicand in aceasta transformare si industria de web design. Modul de lucru si tehnologiile utilizate cu doar cativa ani in urma sunt acum lipsite de rezultate. Site-urile realizate din tabele, folosind fonturi standard si diverse animatii simple sunt acum inlocuite cu site-uri responsive, adaptabile pe orice dispozitiv, folosind fonturi noi si contribuind la o experienta cat mai buna pentru utilizator.

De ce sa urmezi un curs de web design


Web design-ul poate fi o meserie in sine, insa mai mult de atat, te poate ajuta sa intelegi cum functioneaza un website, de la realizare, la optimizare la emailuri si hosting. In functie de pasiune, personalitate si visurile tale te poti angaja web designer in agentie de web design, poti lucra in mod independent (web designer freelancer) sau poti realiza propria ta afacere online.

Deoarece poti lucra la nivel global, te poti specializa pe o nisa foarte restransa, poti identifica probleme sau necesitati si poti dezvolta produse si servicii in aceasta directie. Majoritatea site-urilor mari, de care ne folosim in acest moment, au fost dezvoltate de persoane care au legatura cu web design-ul, programarea sau marketing-ul online.

Cum trebuie sa se desfasoare un curs de web design

Cursul de web design prin specificul sau, este diferit de predarea clasica si incurajeza dezvoltarea de proiecte, gasirea de solutii creative, dezvolta gandirea laterala, lucrul in echipa si spiritul antreprenorial. Pentru ca mediul digital permite dezvoltarea de servicii si produse la nivel global.

Ce trebuie sa inveti la un curs de web design

Cursul de web design te pregateste pentru a fi web designer. Misiunea unui web designer este de a transforma idei, schite sau layout-uri in site-uri functionale. Totodata, web designer-ul intelege tendintele si standardele actuale, dispozitivele de pe care este accesat site-ul, modul de optimizare al unui site web, vizitatorii si dorintele lor si nu in ultimul rand colegii din echipa.
Cursul de web design trebuie sa vada lucrurile in ansamblul lor.

Cat ar trebui sa dureze un curs de web design?

Ritmul de invatare diferit pentru fiecare persoana in parte. Un curs de web design ofera informatiile necesare pentru construirea un site-urilor web, alegerea tipului de curs depinde de preferintele si modul tau de invatare.
Cursurile online dureaza de obicei 8-9 ore si contin clipuri video, pe care le poti parcurge in ritmul tau.
Cursurile de tip bootcamp sunt aproximativ de 3-5 zile, utile mai ales pentru reimprospatarea informatiilor, sau transmiterea informatiilor de baza.
Cursurile la sala - aproximativ 5-12 saptamani, formeaza competentele de care ai nevoie, oferind totodata suficient timp pentru acumularea si sedimentarea informatiilor insusite.

Cu ce limbaje ar trebui sa incep? sunt atat de multe

Framework Bootstrap Cu cat stii mai multe cu atat este mai bine, insa pentru inceput te poti concentra pe 3 lucruri esentiale: HTML5, CSS3 si Bootstrap. Acestea te vor ajuta sa realizezi eficient site-uri web in 2016.

Iata explicatia si utilitatea lor:
HTML5 te ajuta sa realizezi structura site-ului
CSS3 specifica proprietatile de stil, asa cum sunt fonturile, culorile, dimensiunile.
Bootstrap este un framework HTML, CSS si JavaScript, realizat de Mark Otto si Jacob Thornton in timp ce erau angajati la Twitter, pentru a standardiza modul de lucru si a obtine o performanta mai buna in echipa. Initial a fost numit Twitter Blueprint.

Acesta contine clase CSS predefinite, componente HTML si elemente animate JavaScript. Invatand Bootstrap vei putea dezvolta proiecte mult mai repede, nefiind nevoie sa scrii intreg codul de fiecare data. Fie ca doresti sa te angajezi intr-o agentie sau sa fii web designer freelancer, cunoasterea acest framework este esentiala.

Ce editor ar trebui sa folosesc pentru realizarea site-urilor?

Scrierea codului cu Sublime Text Siteurile sunt realizate integral din cod, iar sursa este disponibila pentru orice persoana (click dreapta View page source). Codul unui site poate fi editat/creat chiar si intr-un simplu notepad. Cu toate acesta, programele de editare vin cu functii suplimentare prin care poti scrie si valida codul mult mai repede.

1. SublimeText - este un editor pentru scrierea codului, are un design foarte placut, este extrem de rapid, putand fi adaugate diverse functii. A cunoscut o crestere si apreciere din ce in ce mai mare, fiind in acest moment preferat si recomandat de web designerii din industrie.

2. Dreamweaver - un editor robust realizat de Adobe, poate avea functia de cod dar contine si o componenta vizuala, prin care poti vedea site-ul tau in timp ce lucrezi. In plus, poate adauga continutul pe server.

3. Notepad ++ - preferat in mod special de web developeri, contine functii care te vor ajuta sa scrii cod simplu si rapid.

Oricare dintre aceste editoare te ajuta sa creezi site-uri web, utilizarea lor tin de preferinta fiecaruia sau de modul intern de lucru.


Care sunt cerintele unui laptop?


Spre deosebire de editarea video, scrierea codului implica utilizarea unui numar mic de resurse. In mod normal, orice laptop care poate deschide o pagina web este suficient de bun.

Aboneaza-te

Aboneaza-te pentru a primi articole, cursuri si reduceri direct in inbox-ul tau

Cursuri web design incepatori: vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web, poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.
Cursuri web design online: proiecte practice si lectii video cu explicatii pas cu pas. Aboneaza-te si urmareste cele mai noi cursuri online.
CURSURI WEB DESIGN ONLINE

HTML5, CSS3, Bootstrap 4

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Bootstrap 4 - curs online pentru incepatori

26 lectii vizuale si exemple ce iti vor arata pas cu pas cum sa lucrezi de la zero utilizand framework-ul Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa realizezi un carousel pentru testimoniale

7 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi si sa controlezi un carousel pentru testimoniale.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa creezi un landing page cu formular

11 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi un landing page utilizand HTML5, CSS3 si Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Curs online Flexbox CSS3 - Ghid complet

Dezvolta layout-uri complexe. 15 lectii vizuale in detaliu pentru fiecare proprietate din spatele modulului CSS Flexbox.

  5/5
Detalii curs online


© 2016-2021 DIGITAL SKILLS SRL
Registrul furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/7082/21.10.2016
Bulevardul Unirii, Nr. 14, Sector 4, Bucuresti R.C.: J40/6400/2016, C.U.I.: 36031733, Capital social 200 RON.
Telefon sau WhatsApp: 0730.664.580