5 cursuri de Web Design online Gratuite. Invata cum sa realizezi site-uri web

15 august 2016

Afla mai multe despre cursurile de web design Digital Skills. Mediul digital ofera posibilitatea de a lucra de oriunde te simti creativ pentru persoane din intreaga lume. Fiind cu atat mai important pentru noi in Romania. In lume exista peste 1 miliard de site-uri active la ora actuala si sunt in continua crestere.

Daca iti doresti sa realizezi si sa modifici site-uri web, sa lucrezi pe cont propriu sau sa te angajezi, poti invata chiar si de acasa, folosind cursuri si tutoriale online gratuite. Cursurile de web design online te ajuta sa iti insusesti cunostintele de baza, respectiv HTML5 si CSS3. Ulterior poti invata-programare fara profesor, dupa tutoriale online usor de parcurs pentru PHP si SQL. Acestea te vor ajuta sa realizezi site-uri cu un continut dinamic.

Misiunea unui web designer este de a transforma idei, schite sau layout-uri in site-uri web functionale. Totodata, web designer-ul intelege tendintele si standardele actuale, dispozitivele de pe care este accesat site-ul, modul de optimizare al unui site web, vizitatorii si dorintele lor si nu in ultimul rand colegii din echipa.


Tehnic vorbind, iata de ce ai nevoie inainte de a incepe un curs online gratuit de web design


Pentru a lucra exercitii sau a realiza site-uri ai nevoie de un editor HTML, un client de FTP si cel mai util este sa ai propriul tau domeniu.

1. Editorul SublimeText minimalist si foarte rapid, are un design foarte placut, putand fi adaugate diverse functii. A cunoscut o crestere si apreciere din ce in ce mai mare, fiind in acest moment preferat si recomandat de profesionistii din industrie. Acesta te ajuta sa scrii si sa editezi usor codul necesar.

Alte editoare folosite: Notepadd ++, Dreamweaver. Oricare dintre aceste editoare te ajuta sa creezi site-uri web, utilizarea lor tin de preferinta fiecaruia sau de modul intern de lucru. Ce sa nu folosesti: Notepad-ul instalat pe Windows, iti chinuie inutil viata.

2. Clientul de FTP FileZilla acest program te va ajuta sa transferi fisierele de pe propriul tau laptop pe server.

3. Optional Domeniu si Hosting - pentru ca vei fi web designer si ai nevoie de un loc unde sa publici portofoliul tau, fiind o investitie buna inca de la inceput sa iti achizitionezi domeniul cu numele tau si hosting. In plus vei putea realiza site-ul tau in timp ce inveti, pe care il poti arata si celor dragi. Acest lucru te va motiva suplimentar si iti va oferi incredere.


Cum te pregatesti inainte de inceperea unui curs de web design online gratuit


Pentru ca este online si in plus gratuit, cursul este accesibil oricand si oriunde ceea ce nu necesita nimic special. Cu toate acestea, pentru a obtine rezultate, pregatirea ta este importanta atat sufleteste cat si fizic. Iata de ce:

Sunt multe informatii de invatat si asimilat, lucruri total noi ce se leaga si relationeaza. Acestea pot fi foarte usoare, insa la fel de bine te pot enerva si frustra atunci cand ceva nu functioneaza, desi totul pare sa fie bine. Acorda-ti timp, informatiile au nevoie de o perioada de sedimentare.

Procesul de invatare iti va consuma destul de multa energie, asa incat este bine sa iti suplimentezi cantitatea de glucoza cu fructe de padure, ciocolata amaruie, banane, ceai verde. Acest aspect este important, altfel, in timp, organismul tau se va simti slabit iti va taia orice chef sa te mai apuci de invatare.

Iata mai jos 5 site-uri unde poti invata gratuit cursuri de web design:

1. Don't fear the internet

Curs HTML online video gratuitDontfeartheinternet.com
se adreseaza artistilor: designeri, fotografi si persoanelor creative, care vor sa isi modifice propriul site. Cursul are 8 lectii video, modul de prezentare este creativ, intuitiv si amuzant, avand o nota artistica. Fara a intra prea mult in detalii, cursul surprinde foarte bine esenta a ceea ce ai nevoie,

2. Channel 9 Microsoft Virtual Academy Content

Curs HTML online video gratuitChannel9.msdn.com
un curs online video care acopera foarte bine elementele fundamentale de web design. Vei invata despre structura unei pagini web, texte, imagini, link-uri, liste, formulare si alte lucruri. Modalitatea de lucru si exemplificare este in Notepad, insa poti lucra direct in editorul Sublime Text.

3. 30 Days to Learn HTML & CSS

Tutoriale online video gratuite pentru cursuri de web designYoutube.com Envato +
un curs gandit pentru o perioada de 30 de zile, cate un clip video de aproximativ 7-12 minute pe zi. Poate fi comasat si urmarit in 2-3 zile, contine elementele de baza, bine structurate.

4. W3Schools

Tutoriale online video gratuite pentru cursuri de web designW3schools.com
cel mai mare site unde poti invata HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript, pune la dispozitie teorie, coduri si exemple. Site-ul te ajuta oferind posibilitatea de a edita si testa exemplele prezentate, ceea ce reprezinta un plus semnificativ. Poti gasi referinte, navigarea este usoara si intuitiva.

5. Learn to Code HTML & CSS

Tutoriale online video gratuite pentru cursuri de web designLearn.shayhowe.com
Un curs excelent, impartit in 12 capitole, contine partea de teorie si exemple de cod foarte usor de urmarit.

Daca doresti sa inveti programare, poti incepe de pe site-ul Gratuit' target='_blank''>invata-programare.ro unde vei gasi tutoriale online usor de parcurs cu informatii despre PHP, SQL, Pyton dar si HTML, CSS, Bootstrap si Sass&Scss.

Concluzie
Cursurile de web design gratuite iti pot oferi toate informatiile pentru formarea cunostintelor de baza. Ai nevoie doar de un editor HTML, asa cum este Sublime Text si poti incepe sa lucrezi. Fiecare din cele 5 cursuri prezentate iti ofera informatiile in mod diferit, depinde doar de stilul tau de invatare. Poti incepe cu cel care iti place cel mai mult, ulterior vei putea completa informatii si din alte cursuri si tutoriale online. Succes!

Aboneaza-te

Aboneaza-te pentru a primi articole, cursuri si reduceri direct in inbox-ul tau

Cursuri web design incepatori: vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web, poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.
Cursuri web design online: proiecte practice si lectii video cu explicatii pas cu pas. Aboneaza-te si urmareste cele mai noi cursuri online.
CURSURI WEB DESIGN ONLINE

HTML5, CSS3, Bootstrap 4

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Bootstrap 4 - curs online pentru incepatori

26 lectii vizuale si exemple ce iti vor arata pas cu pas cum sa lucrezi de la zero utilizand framework-ul Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa realizezi un carousel pentru testimoniale

7 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi si sa controlezi un carousel pentru testimoniale.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa creezi un landing page cu formular

11 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi un landing page utilizand HTML5, CSS3 si Bootstrap 4.

  5/5
Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Curs online Flexbox CSS3 - Ghid complet

Dezvolta layout-uri complexe. 15 lectii vizuale in detaliu pentru fiecare proprietate din spatele modulului CSS Flexbox.

  5/5
Detalii curs online


© 2016-2021 DIGITAL SKILLS SRL
Registrul furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/7082/21.10.2016
Bulevardul Unirii, Nr. 14, Sector 4, Bucuresti R.C.: J40/6400/2016, C.U.I.: 36031733, Capital social 200 RON.
Telefon sau WhatsApp: 0730.664.580