Articole programare web

Cursuri de Programare IT Gratuite (plus top 5 cele mai populare limbaje de programare in 2019)

Cursuri de Programare IT Gratuite (plus top 5 cele mai populare limbaje de programare in 2019)
Dan Neamtu - Web Designer Bucuresti

DAN NEAMTU

web designer independent, formator DIGITAL SKILLS

2 mai 2019

Pentru inceput: ce limbaj de programare ar trebui sa invat in 2019? afla mai jos raspunsul

Daca ti-ai propus sa inveti programare web de la zero si in mod gratuit, mai jos vei gasi toate resurse necesare pentru a te ajuta sa iti atingi scopul. In plus vei avea o imagine de ansamblu cu limbajele de programare cerute de angajatori.

Pentru inceput, sa urmarim mai jos date statistice privind limbajele de programare, utilizand PYPL (PopularitY of Programming Language), studiu pe care il poti gasi in timp real pe github.io sau accesand (https://pypl.github.io/PYPL.html). Pentru realizarea statisticilor sunt luat in calcul informatiile provenite din Google Trends si urmaresc anul 2019 comparat cu 2018.

O crestere importanta in 2019 este data de Python, asociat cu Data Science, R Programming, Applied Finance, Data Manipulation, Data Visualization, AI, Machine Learning.

PHP coboara pe locul 5 iar JavaScript se afla pe locul 3. Pe locurile 2,4 si 6 intalnim Java, C# si C++. TypeScript este indicat pe pozitia 11, in crestere si cel mai probabil se va clasa in top 10 spre sfarsitul anului.

Sa vedem un alt studiu, realizat de stackoverflow.com, pentru anul 2019 prin raspunsurile primite de la aproximativ 90.000 de developeri, acoperind date elaborate (studiul il poti accesa aici: https://insights.stackoverflow.com/survey/2019).

Conform sondajului realizat de stackoverflow.com, JavaScript este cel mai popular limbaj de programare. Urmeaza HTML/CSS (acestea nu sunt limbaje de programare ci limbaje de markup) , apoi SQL, Python, Java iar pe 8 PHP.

Sa vedem mai jos alte date pe care le-am gasit utile si interesante, privind orele de lucru in functie de limbajul de programare pe intreg anul 2018. Daca utilizezi Visual Studio Code poti instala gratuit plugin-ul WakaTime (https://wakatime.com/), acesta monitorizeaza cat timp scrii cod, pentru ce proiect si in ce limbaj.

Iata mai jos top 3 limbaje de programare, la nivel global in functie de numarul de ore lucrate (wakatime masoara doar pentru cei care au instalat plugin-ul, intreg studiul il poti gasi aici https://wakatime.com/blog/36-wakatime-2018-programming-stats).

  1. JavaScript - cu un total de 4.046.216 ore lucrate
  2. PHP - 2.438.564 ore lucrate
  3. Java - 1.647.111 ore lucrate

Acum ca am vazut statistic care sunt trendurile pentru limbajele de programare in 2019, clipul video de mai jos are o analiza personala in functie de mai multi factori, ce iti va oferi informatii suplimentare despre ce limbaj de programare ar trebui sa alegi in functie de interesul si personalitatea ta, sau care e ste cea mai ceruta intrebare la interviul de angajare in marile companii (Google, Amazon etc.)

https://www.youtube.com/watch?v=pvf0zSh3rDo

Asadar daca esti la inceput de drum si nu stii ce sa inveti, poti alege JavaScript si Python, mai jos vei gasi o lista de cursuri de programare gratuite.


Cursuri de programare Python (online gratuite)

Iata mai jos lista cursurilor de programare gratuite pe care le poti urmari in functie de ceea ce iti doresti sa inveti.

1. Invata Python de la zero - curs complet pentru incepatori, durata cursului 4:26:51. Vei invata bazele de la variabile si tipuri de date, la functii, clase si obiecte.

https://www.youtube.com/watch?v=rfscVS0vtbw

Cursuri programare Python

2. Tutorial Python - invata Python in 6 ore - cu siguranta acest curs are durata de 6 ore si suna bine pentru marketing, pentru a invata insa ai nevoie de mai mult de atat. Din experienta mea cu diverse tutoriale, timpul de parcurgere este aproximativ de 10 ori mai mare.

Programming with Mosh este un canal excelent daca vrei sa inveti de la HTML/CSS la React.js, sau Python.

https://www.youtube.com/watch?v=_uQrJ0TkZlc

3. Curs Python complet - de la incepatori la avansati - un curs cu explicatii practice si complete, usor de parcurs, cu o durata totala de 9 ore.

https://www.youtube.com/watch?v=PJlAnR3asGQ

Ramai conectat la noutati

Aboneaza-te pentru a primi articole, cursuri si reduceri direct in inbox-ul tau

Cursuri web design incepatori: vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web, poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.
Cursuri web design online: proiecte practice si lectii video cu explicatii pas cu pas. Aboneaza-te si urmareste cele mai noi cursuri online.
Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Bootstrap 4 - curs online pentru incepatori

26 lectii vizuale si exemple ce iti vor arata pas cu pas cum sa lucrezi de la zero utilizand framework-ul Bootstrap 4.

  5/5

Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa realizezi un carousel pentru testimoniale

7 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi si sa controlezi un carousel pentru testimoniale.

  5/5

Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Cum sa creezi un landing page cu formular

11 lectii vizuale ce iti vor arata pas cu pas cum sa creezi un landing page utilizand HTML5, CSS3 si Bootstrap 4.

  5/5

Detalii curs online

Curs web design - crearea site-urilor de la zero
Curs online Flexbox CSS3 - Ghid complet

Dezvolta layout-uri complexe. 15 lectii vizuale in detaliu pentru fiecare proprietate din spatele modulului CSS Flexbox.

  5/5

Detalii curs online


© 2016-2020 DIGITAL SKILLS SRL
Registrul furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/7082/21.10.2016
Bulevardul Unirii, Nr. 14, Sector 4, Bucuresti R.C.: J40/6400/2016, C.U.I.: 36031733, Capital social 200 RON.
Telefon contact: 0730.664.580
Acest site foloseste cookie continuarea navigarii implica acceptarea lor Sunt de acord.

Invata cum poti seta $_COOKIE sau $_SESSION cu PHP si incepe cariera ta in programare web.

Vino la cursul de PHP+MySQL+WordPress